Cursuri ALT

Cursuri desfasurate in Academia Liderilor de Tineret

PREZENTARE CURSURI

Pe parcursul Academiei vom studia mai multe subiecte impreuna, care sunt importante pentru tine ca lider si pentru lucrarea de tineret din biserica ta. Unele subiecte sunt prezentate mai jos. Partea practica este foarte esentiala la ALT, asadar lectiile sunt foarte deschise si interactive iar studentii sunt pusi sa lucreze in echipe si pe cont propriu, avand diferite task-uri practice pe baza subiectelor propuse.

Despre ALT

Formarea unei echipe și lucrul în echipă

Este adevărat că dacă ai fi Chuck Norris nu ai avea nevoie de echipă… dar nu ești, așa că este important să ai o echipă.

Este incredibil faptul că poți delega responsabilități altora și că in acest fel se vor bucura mai multi de succesul lucrării de tineret pe care o conduci.

Acest curs te va ajuta să îți alegi bine oamenii cu care vei lucra, precum și metodele prin care poți lucra cât mai eficient. Dacă nu te înțelegi cu oamenii, atunci așteaptă până ajungi la cursul despre administrarea relațiilor.

Inspirat de chemarea lui Dumnezeu

Inspirat de chemarea lui Dumnezeu

Dacă nu poți dormi nopțile, dacă te gândești continuu la slujirea acestei generații, dacă știi că ceva te mistuie pe interior și pare că nu se stinge… atunci s-ar putea ca Dumnezeu să-ți fii făcut o chemare specială de a investi în această generație.

Dacă ai indoieli cu privire la chemare, acest curs este menit să te ajute să depășești aceste moment și să faci tot ceea ce Dumnezeu dorește ca tu să faci.

Un prieten de-al meu zicea în contextul chemării: ”Decizia de care îți este cel mai mult teamă, aceea este decizia corectă!” Vrem să răspunzi chemării făcute și să excelezi în ceea ce ți-a fost pregătit să faci.

Perseverența în standardele înalte

Perseverența în standardele înalte

Una dintre cauzele pentru care anumite lucrări de tineret nu cunosc succesul, ar fi scăderea standardelor și a lipsei de perseverență.

Acest curs te va ajuta să depășești o meteahnă culturală românească: ”las` că merge și așa!” și te va ajuta să perseverezi în cele mai înalte standarde pe care le poți avea în lucrarea de tineret.

Caracterul, personalitatea și valorile liderului

Caracterul, personalitatea și valorile liderului

Cu toții avem caracter. El este fie bun, fie rău.

Ceea ce suntem se va reflecta în ceea ce facem. De asemenea, suntem cu toții diferiți și tocmai de aceea avem și stiluri diferite de conducere. Este important să știi ce tip de personalitate ai pentru a putea lucra cât mai eficient cu tinerii, dar și pentru ca alții să lucreze eficient cu tine. Valorile tale spun multe despre tine și despre ceea ce faci.

Acest curs te va ajuta să îți îmbunătățești caracterul, să îți descoperi personalitatea și să îți consolidezi valorile. ”Omul bun scoate lucruri bune din vistieria buna a inimii lui, iar omul rau scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui”; (Luca 6:45).

Viața personală a liderului

Viața personală a liderului

Este important să știi că suntem ființe multidimensionale, în sensul ca suntem atât ființe spirituale, cât si ființe fizice, intelectuale, emoționale etc.

Acționăm în lumea fizică pe baza unor convingeri puternice din interiorul nostru, iar modul disciplinat în care acționăm ne poate crește eficiența.

Acest curs te va ajuta să înțelegi importanța unor discipline interioare și a vieții personale pentru a-ți îmbunătăți atât viața cât și lucrarea.

Cum să dezvolți un program de tineret

Cum să dezvolți un program de tineret

Teoria ca teorie, dar practica ne cam omoară…Trebuie totuși să înțelegi că suntem diferiți și prin urmare facem lucrurile…diferit.

Nu exclude nici adevărul că anumite lucruri funcționează în anumite regiuni ale tării, în timp ce altele nu funcționează.

Totuși, există principii generale care ne pot ajuta în dezvoltarea unui program de tineret: alegerea subiectului dezbătut, muzica, relaționarea, implicarea tinerilor etc.

Acest curs îți va oferi instrumente practice pe care le poți folosi în lucrarea ta de tineret.

Cum îmi pot lărgi influența în viața tinerilor

Cum îmi pot lărgi influența în viața tinerilor

Ca lideri suntem chemați să slujim în dragoste și să influențăm.

Adevărul este că noi toți influențăm, fie în bine, fie în rău.

Acest curs îți oferă posibilitatea de a descoperi unelte practice prin care influența ta bună poate crește în viața tinerilor pe care îi slujești.

Nu descuraja dacă influențezi un număr mic de tineri!

S-ar putea ca ei să ajungă să influențeze un numar mare, iar scopul nu este CINE influențează mai mult, ci CUM influențăm în bine pe cât mai mulți.

Administrarea relațiilor și consilierea

Administrarea relațiilor și consilierea

Nu poți avea o lucrare solidă fără să ai relații sănătoase cu cei pe care îi slujești.

Acest curs îți poate oferi pârghii prin care relațiile tale să devină mai bune, prin care să înveți cum să administrezi momentele dificile, dar in acelasi timp să te bucuri si de momentele frumoase.

De asemenea, prin consiliere poți ajunge la inima tinerilor și le poți veni în ajutor, găsind cele mai bune și durabile soluții la problemele lor.

Momentele de vulnerabilitate dintre tine și tineri te vor face să îi iubești și mai mult.

Te asteptam in aceasta vara la ALT

Vino la Academia Liderilor de Tineret - Timisoara 04 - 15 Iulie 2016

Inscrie-te acum →