ALT Blog

Blog-ul Academiei Liderilor de Tineret

in     by Christian 11-02-2016
0

Ai fost vreodata la o intalnire de tineret in care nimeni nu era atent si toti incerca sa traga de timp? Ai asistat vreodata la o intalnire de tineret unde nimeni nu sta pe randul din fata si toata lumea incearca sa gaseasca un loc cat de in spate posibil? Ai fost vreodata la o intalnire de tineret in care tu, ca lider erai foarte prins in atmosfera de inchinare in timp ce restul abia ca miscau un picior si erau mai mult ocupati cu mesajele de pe telefon?

Bine ai venit in realitate, dar povestea nu se termina aici. Ca si lider tu esti cel responsabil, si tu decizi care ar trebuii sa fie cultura in biserica ta.Fii un prieten, petrece timpul cu tinerii, distreaza-te dar de asemenea stabileste un standard, comnunica regulile si uneste-te cu alti lideri care te pot ajuta si care inteleg inima si viziunea ta pentru aceasta lucrare.

Si acum ca sa te ajutam pe parcurs, asa creezi cele mai bune intalniri de tineret din lume. Totul incepe cu liderii care la urma lor influenteaza modul de gandire al adolescentilor.

1. Daca tu nu esti acolo, cineva lipseste.
Fi prezent. Intalnirile constante aduc intodeauna un castig. Biblia spune ca cei ce locuiesc in casa lui Dumnezeu vor inflorii. Asta pare o intelegere buna pentru tine. Dar de asemenea si pentru cei ce vin la intalniri, e important ca tu sa fii acolo. Modul pozitiv de exprimare, rugaciunile tale, comportamentul tau de includere si acceptare ar putea insemna mult pentru oameni, pentru a se putea simtii ca acasa intr-o intalnire de tineret.

2. Fii acolo devreme.
Mai bine cu o jumatate de ora mai devreme decat prea tarziu. De multe ori vor fii oameni noi care vin pentru prima oara si e nevoie sa fie observati si sa aiba o experienta buna. Nimic nu e mai plictisitor sa iti aduci un prieten la biserica si atmosfera sa fie moarta cand ajungi acolo. O impresie mult mai buna e facuta daca biserica e plina de viata si oamenii sunt pregatiti pentru a intampina atat prietenii cat si pe cei nou veniti.

3. Vin-o ca un participant si nu ca un spectator.
Spectatorul evalueaza tot ce se intampla pe cand participantul contribuie pentru ca intalnirile de tineret sa devina cum au fost imaginate, la fel inainte, in timpul, cat si dupa intalnire.

4. Simte-te bine.
Detensioneaza-te, destined-te. Daca te simti bine si ceilalti vor face la fel.

5. Stai in fata.
Gaseste un loc in fata. Asta va comunica ca ai venit cu asteptari si vrei sa acumultezi tot ce se poate.

Vezi idea? Prin incurajarea valorilor si asteptarilor cu privire la lucrarea de tineret si modul in care doresti sa functioneze, poti crea o cultura printre tinerii din biserica, al carui potential sa fie in continua crestere.

Acestea sunt doar cateva puncte.Vrei sa stii mai multe? Alatura-te Academiei si lasa-te inspirat pentru a invata cum sa organizezi cele mai bune intalniri de tineret!

 

 

Captcha

0 Comments

Captcha

Blog

Incercam sa publicam in blog-ul nostru mici articole de incurajare si educare pentru activitatea liderilor de tineret. Va incurajam sa comentati editorialele noastre.

Te asteptam in aceasta vara la ALT

Vino la Academia Liderilor de Tineret - Timisoara 04 - 15 Iulie 2016

Inscrie-te acum ?